Prywatność i ciasteczka

Zasady ogólne

Strona internetowa keylight.com.pl (dalej zwana „serwisem”) zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w polityce prywatności. Wszelkie zmiany nie dotyczą zasad ochrony danych osobowych klientów serwisu, które podlegają pełnej ochronie wynikającej z ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 Nr 133 poz. 883). Ewentualne zmiany mogą dotyczyć rozbudowy serwisu, jego modyfikacji i wprowadzania nowych usług, które będą wiązały się z aktualizacją postanowień niniejszej polityki prywatności lub w przypadku zmian w przepisach prawa. O zmianach polityki prywatności, użytkownik będzie informowany z wyprzedzeniem.

Zasady przedstawione w polityce prywatności dotyczą wszystkich klientów i użytkowników serwisu. Jeśli nie zgadzasz się z przedstawionymi zasadami prosimy nie korzystaj z serwisu.

Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych, modyfikacji oraz usunięcia ich z bazy danych serwisu. W przypadku modyfikacji swoich danych skorzystaj z edycji swojego konta. W przypadku usunięcia swoich danych z serwisu, prosimy o kontakt za pośrednictwem formularza kontaktowego.

Administratorem danych osobowych serwisu jest: Keylight Kopciowski Krzysztof. Numer zgłoszenia rejestracji księgi w GIODO: 019944/16.

Podczas procesu składania zamówienia, serwis korzysta z szyfrowanego połączenia SSL.

W przypadkach wynikających z przepisów polskiego prawa, serwis może być zobowiązany do udostępnienia organom państwowym zgromadzonych danych.

Dane osobowe

Każdy nabywca, który zdecyduje się na zakup produktu w serwisie będzie poproszony o niezbędne dane, które pomogą prawidłowo przeprowadzić transakcję handlową (imię, nazwisko, adres dostarczenia przesyłki, adres e-mail; opcjonalnie: nazwa firmy + NIP oraz nr telefonu). Wszystkie informacje, które zostaną przekazane serwisowi w celu dopełnienia transakcji, podlegają ścisłej ochronie.

Jawne dane osobowe

Ten typ danych związany jest z działalnością użytkowników w sferze publicznej. Oznacza to, że użytkownik sam określa dane (przykł. nickname), które wiążą go z jego wypowiedziami i będą dostępne dla innych użytkowników. Z tego tytułu serwis nie gwarantuje bezpieczeństwa informacji, które użytkownik postanowi upublicznić.

Serwis nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane przez użytkowników w sferze publicznej. Każda zgłoszona nieprawidłowość, która związana jest szczególnie z naruszeniem obowiązującego prawa polskiego, zostanie natychmiastowo usunięta bądź skorygowana. Opinie użytkowników stanowią wyraz prywatnych upodobań i nie podlegają merytorycznej ocenie przez serwis, dopóki nie naruszają dobrych obyczajów i kultury języka.

Komunikacja

Maile i informacje wysyłane przez klientów do serwisu mogą być przechowywane do wiadomości administracji w celach usprawnienia komunikacji i podniesienia jakości świadczonych usług.

Newsletter

Użytkownik może zdecydować się na subskrypcję bezpłatnego newslettera, w którym znajdzie aktualne informacje o produktach, artykułach i bezpłatnych tutorialach publikowanych na łamach serwisu. Korzystanie tej formy usługi wiąże się z podaniem adresu e-mail, który zostanie dodany do bazy danych serwisu i jednocześnie będzie podlegał ochronie, z wyłączeniem sytuacji opisanej w pkt. „Jawne dane osobowe”.

Partnerzy

Niniejsza polityka prywatności nie dotyczy serwisów i firm zewnętrznych – szczególnie zewnętrznych operatorów płatności on-line, którzy korzystają z własnych formularzy przetwarzania danych osobowych. Operatorem płatności na stronie Keylight, jest: PayU S.A. ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań.

Ciasteczka

Wybrane fragmenty naszej strony wykorzystują ciasteczka – pliki tekstowe wysyłane do komputera użytkownika, które pomagają w identyfikacji i sprawnej komunikacji z serwisem. Ciasteczka z reguły przenoszą informację o nazwie domeny serwisu, czasie ich przechowywania na urządzeniu użytkownika oraz unikalny numer.

Ciasteczka (ang. cookies) – niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

(źródło: Wikipedia)

Zastosowanie ciasteczek

Ciasteczka wykorzystujemy do sprawnej realizacji zamówienia, przykł. pozwalają serwisowi zapamiętać zawartość koszyka i dokonywać dalszych zakupów.

Serwis wykorzystuje ciasteczka:

  • ciasteczka „funkcjonalne” – pozwalają „zapamiętać” ustawienia użytkownika dotyczące układu i wyglądu strony internetowej oraz usprawniają dokonywanie zakupów,
  • ciasteczka „reklamowe” – wykorzystywane sporadycznie do promocji towarów/usług spersonalizowanych pod kątem preferencji użytkownika,
  • ciasteczka wspierające procesy uwierzytelnienia użytkownika,
  • ciasteczka wspierające zachowanie bezpieczeństwa i wykrywanie nadużyć,
  • ciasteczka pozwalające na zebranie informacji o sposobie korzystania z serwisu przez użytkownika.

Ciasteczka mogą być także wykorzystywane w celu opracowania danych statystycznych przekazywanych partnerom i serwisom reklamodawców. Podkreślamy, że w takiej sytuacji żadne dane osobowe nie wchodzą w skład takich opracowań.

Ciasteczka firm zewnętrznych

Google Analytics – ciasteczka wykorzystywane do analizy ruchu na stronach serwisu

Google AdWords – ciasteczka wykorzystywane do prowadzenia i monitorowania akcji reklamowych za pośrednictwem AdWords.

Google na bazie ciasteczek, w oparciu o swoje serwery i systemy przetwarzania danych, sporządza analizy i raporty, które są wykorzystywane do świadczenia innych usług; w szczególnych przypadkach motywowanych przepisami prawa Google lub partnerzy firmy, mogą być zobowiązani do przekazania danych pochodzących z ciasteczek organom ścigania oraz innym instytucjom.

Zarządzanie ciasteczkami

Przeglądarki internetowe domyślnie pozwalają na stosowanie ciasteczek. Użytkownik w każdej chwili może dostosować ustawienia swojego programu tak, aby ciasteczka nie były zapisywane na dysku twardym. W takiej sytuacji niektóre funkcje serwisu mogą działać nieprawidłowo lub wręcz uniemożliwić realizacje usług.

Jeśli użytkownik nie dokona zmian w przeglądarce internetowej w taki sposób, aby ciasteczka pochodzące z serwisu nie były wykorzystywane, to przyjmuje się zgodę na wykorzystanie ciasteczek.

Chcę wyłączyć ciasteczka w…